Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Ingrediente

Blat: 5 oua, 100 gr zahar, 1 praf de copt, 120 gr faina, un praf de sare,
Crema: 2 plicuri de budinca vanilie, 50 gr zahar, 750 ml fanta,
Decor: ciocolata alba

Preparare

Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Dupa racire se taie in 2 foi.
Separat realizam crema: punem 500 ml de fanta intr-o cratita la fiert, separat dizolvam praful de budinca cu restul de fanta (250 ml), zaharul. Cand fanta a inceput sa fiarba adaugam budinca cu zaharul dizolvate. Se amesteca bine pana se ingroasa. Se pune o foaie de blat pe o tava se toarna crema cu fanta, se pune a doua foaie, se introduce la rece pentru cateva minute. Separat pe Baine-Marie se topeste ciocolata alba, se pune topita peste prajitura. Cand portionam prajitura trebuie sa taiem cu un cutit cald, care il introducem dupa fiecare taiere in apa fierbinte. Se taie dupa preferinta.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura cu FantaPrajitura cu FantaPrajitura cu Fanta
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress