Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu crema de zahar ars

Prajitura cu crema de zahar ars

Ingrediente

Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, vanilie.
Decor: frisca vanilata

Preparare

Crema: Intr-un vas termorezistent se adauga zaharul pentru topit. Se aseaza vasul pe flacara la foc mic si se lasa pana se topeste si capata o culoare roscata. Se misca vasul , prin miscari circulare astfel incat sa se tapeteze cu zahar ars pe toti peretii. Separat intr-un bol se omogenizeaza ouale cu zahar , vanilie si lapte , apoi se toarna in vas peste zaharul ars. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la foc mic pana se incheaga.
Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune peste crema de zahar ars inchegata si se lasa la foc mic pana se coace. Se lasa la rece pana a doua zi. Se rastoarna prajitura pe o tava , astfel incat crema sa fie deasupra. Se portioneaza si se decoreaza cu aveline din frisca.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura cu crema de zahar arsPrajitura cu crema de zahar arsPrajitura cu crema de zahar arsPrajitura cu crema de zahar arsPrajitura cu crema de zahar ars
5 (100%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura FanteziePrajitura Fantezie IngredienteBlat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]
  • Tort cu fructeTort cu fructe Ingrediente Blat:4 oua, 20 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 120 gr zahar. Crema:3 […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Prajitura diplomat cu capsuniPrajitura diplomat cu capsuni Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress