Ingrediente
Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, vanilie.
Decor: frisca vanilata
Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, vanilie.
Decor: frisca vanilata
Preparare
Crema: Intr-un vas termorezistent se adauga zaharul pentru topit. Se aseaza vasul pe flacara la foc mic si se lasa pana se topeste si capata o culoare roscata. Se misca vasul , prin miscari circulare astfel incat sa se tapeteze cu zahar ars pe toti peretii. Separat intr-un bol se omogenizeaza ouale cu zahar , vanilie si lapte , apoi se toarna in vas peste zaharul ars. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la foc mic pana se incheaga.
Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune peste crema de zahar ars inchegata si se lasa la foc mic pana se coace. Se lasa la rece pana a doua zi. Se rastoarna prajitura pe o tava , astfel incat crema sa fie deasupra. Se portioneaza si se decoreaza cu aveline din frisca.
Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune peste crema de zahar ars inchegata si se lasa la foc mic pana se coace. Se lasa la rece pana a doua zi. Se rastoarna prajitura pe o tava , astfel incat crema sa fie deasupra. Se portioneaza si se decoreaza cu aveline din frisca.
Servire
Se serveste rece.





Voteaza