Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura cu branza dulce si bezea

Prajitura cu branza dulce si bezea

Ingrediente

Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.

Umplutura: 300 gr branza dulce, 50 gr gris, 80 gr zahar, coaja de lamaie rasa,  3 galbenusuri.

Decor: 3 albusuri,  120 gr zahar, 1 lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare

  1. Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
  2. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
  3. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .
  4. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
  5. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
  6. Pregatim umplutura: intr-un bol se amesteca ingredientele , pana obtinem o compozitie uniforma.
  7. Intr-o tava punem hartie de copt adaugam umplutura, o intindem intr-un strat uniform si lasam la copt cca 5 min la foc mic.
  8. Se adauga blatul copt peste umplutura si mai lasam inca 5 min la cuptor, la foc mic. Separat se omigenizeaza albusurile cu zahar pentru bezea. Cand compozitia de bezea este gata se adauga zeama de lamaie si amestecam usor.
  9. Se scoate din cuptor , se rastoarna peste o hartie de copt si cu grija punem prajitura in tava , astfel incat umplutura sa fie deasupra, iar blatul sub. Se indeparteaza hartia de deasupra, de pe umplutura si se adauga cu ajutorul unui pos cu dui compozitia de bezea.
  10. Se introduce din nou in cuptor si se lasa cca 10 min.
  11. Se lasa la racit, apoi cand este complet rece se portionaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Prajitura cu branza dulce si bezea, 4.8 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura diplomat cu capsuniPrajitura diplomat cu capsuni Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]
  • Papanasi cu smantana si dulceataPapanasi cu smantana si dulceata Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata - 6 bucati 350 gr branza de vaci  dulce, 60 gr zahar, 2 oua, 1 […]
  • Prajitura cu mere si crema de untPrajitura cu mere si crema de unt Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 4 […]
  • Prajitura cu nuca si cacaoPrajitura cu nuca si cacao Ingrediente  Prajitura cu nuca si cacao 6 oua, 6 linguri zahar, 4  linguri ulei, 10  linguri faina, 2 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress