Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Prajitura Crizantema

Prajitura Crizantema

Ingrediente

Ingrediente pentru blat : 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.

Crema: 2 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 250 gr unt sau margarina, rom, 150 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida

Sirop: 150 gr zahar, 400 ml apa, rom.

Decor: nuca macinata, petale de ciocolata, frisca , jeleu rosu.

Preparare

Blat

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

Cand s-a racit se taie in trei foi.

Sirop

In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert.

Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom .

Crema

Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata.

Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase.

Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul.

Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.

Finisare

Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop.

Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform.

Deasupra se adauga un strat fin de crema, apoi se inlatura marginile.

Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati.

Fiecare bucata se unge cu crema si se trece prin nuca macinata. Se pun pe chese, apoi pe o tava de prezentare.

Se decoreaza deasupra cu crema de ciocolata cu un pos prevazut cu sprit.

Se adauga apoi petale de ciocolata, sub forma unei floricele.

Se pune o avelina de frisca si jeleu rosu.

Se pastreaza la frigider.

Prajitura CrizantemaPrajitura CrizantemaPrajitura Crizantema
5 (100%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura BoemaPrajitura Boema IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Prajitura NufarPrajitura Nufar Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml […]
  • Tort cu cafeaTort cu cafea Ingrediente Tort cu cafea Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. pentru […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • AmandinaAmandina IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente Blat: 7 oua, 30 gr cacao, 30 ml apa rece, 170 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr zahar, 2 plicuri […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress