Prajitura Cabana

Ingrediente

Foi: 6 oua, 150 gr zahar, 200 gr faina, 50 ml ulei, 1 praf de copt, 1 praf de sare.
Crema: 250 gr unt sau margarina, 180 gr zahar, 50 gr cacao, 100 ml lapte, 3 oua, esenta de rom.
Decor: nuca

Preparare

Primul pas – pregatirea foilor.
Se separa ouale, abusurile se bat spuma cu zahar. Galbenusurile se omogenizeaza cu ulei si sare. Praful de copt se amesteca cu faina. Peste galbenusurile omogenizate cu ulei adaugam albusurile batute spuma si faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca usor, compozitia rezultata se imparte in 4 , trebuie sa obtinem 4 foi. Pe hartie de copt se pune compozitie, se intinde uniform si se coc la foc potrivit. Dupa coacere foile se presara cu un praf de faina si se desprind. Crema: intr-un vas se pune zaharul, lapte, ouale , cacao si amestecam bine. Se pune vasul pe foc si amestecam continuu, pana incepe sa fiarba si da in clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca. Peste crema aproape racita se adauga untul taiat cuburi , rom si mixam pana obtinem o crema omogena. Foile de rulada se umplu cu crema si se pune la congelator pentru cca 1 ora. Se indeparteaza marginile si se taie in 3 straifuri. Fiecare straif se taie pe diagonala, iar cu crema se lipesc doua, cate dou, astfel incat sa obtinem o forma de triunghi.Se imbraca in crema, apoi se decoreaza cu nuca macinata sau zdrobita. Se portioneaza si se pun pe chese.

Servire

Este o prajitura foarte aromata si gustoasa.
Prajitura Cabana
Prajitura Cabana, 4.4 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.4 (7 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Chec cu aluneChec cu alune Ingrediente4 oua, 30 ml ulei, 150 gr faina, 10 gr cacao, esenta de rom, 120 gr zahar, 1 praf de copt, 30 gr […]
  • Prajitura CaramelPrajitura Caramel Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml caramel, 150 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml […]
  • AmandinaAmandina IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Baclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdale Ingrediente 1 pachet foi de placinta, 1 pachet de unt sau margarina Umplutura: alune , migdale coapte, […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente Blat: 7 oua, 30 gr cacao, 30 ml apa rece, 170 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr zahar, 2 plicuri […]
  • Cornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nuca Ingrediente 1 kg faina de patiserie, 500 gr margarina, 100 ml apa minerala, 2 plicuri praf de copt, 15 ml […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress