Prajitura Buzdugan

Prajitura Buzdugan
4.9/5 - (14 votes)

Ingrediente Prajitura Buzdugan/ 12 bucati

24 buc Coji indiene: 6 oua, 60 gr zahar, 120 gr faina + 30 gr pentru pudrat , un praf de sare.
Sirop de rom:  100 gr zahar, 200 ml apa, 20 ml esenta de rom.
Crema de cacao: 250 gr unt 80% grasime, 2 oua, 150 gr zahar, 50 ml lapte, 25 gr cacao, 10 ml esenta de rom, 10 ml esenta de vanilie.
Barot: 200 gr arahide coapte si maruntite.



Preparare Prajitura Buzdugan

Cojile indiene
Albusurile se bat spuma cu zahar. Mixam galbenusurile cu praful de sare.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam faina.
Cu miscari usoare de sus in jos, amestecam pana incorporam faina.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu dui (forma rotunda) si turnam cojile indiene , sub forma rotunda -10 cm, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem la 160C pentru 15 minute. Dupa 1 minut se desprind usor de pe hartie.
Siropul se formeaza prin amestecarea energica a  zaharului cu apa fierbinte. Dupa racire adaugam esenta de rom.


Crema
 Amestecam ouale, zaharul, laptele  si cacaua. Compozitia formata se pune intr-o craticioara,  la fiert,  pe foc mic si amestecam continuu.
Dupa primul clocot se inchide focul si se lasa la racit.
Adaugam untul taiat cubulete , esenta de rom, vanilie  si mixam  pana obtinem o compozitie fina.
Cantitatea de crema se imparte pentru umplutura si decor.


Asamblare prajitura Buzdugan
Pe o tava asezam jumatate din cantitatea de coji, le trampam si adaugam pe fiecare cate un strat de crema (pos cu sprit).
Asezam restul de coji trampate si presam usor.
Se pun la rece pentru 1 ora.
Fiecare prajitura se unge pe margine cu crema de cacao, se tavaleste  prin arahidele maruntite  si se pune pe chesa. Se decoreaza cu crema turnata cu posul cu sprit mic  sub forma unor tepi.
Le pastram la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.