Acasa / Retete culinare / Prajitura Buzdugan

Prajitura Buzdugan

Ingrediente Prajitura Buzdugan

Coji indiene: 6 oua, 150 gr zahar, 180 gr faina, un praf de sare.
Sirop de rom: 1 l apa, 200 gr zahar, esenta de rom.
Crema de cacao: 250 gr margarina, 2 oua, 150 gr zahar, 50 ml lapte, 20 gr cacao, esenta de rom.
Barot: 300 gr arahide



Preparare Prajitura Buzdugan

Compozitia de coji: ouale se separa ; albusurile se bat spuma cu zahar , se adauga galbenusurile pe rand, praful sare apoi faina. Se amesteca usor , se pune compozitie intr-un pos cu dui. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitie sub forma rotunda. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt. Cand capata o culoare aurie se scot si se lasa sa se raceasca. Separat se obtine siropul: intr-un vas punem apa la fiert , seadauga zaharul si se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se da vasul se pe foc, se lasa la rece apoi se adauga romul. Crema: intr-un vas amestecam oua, zahar, lapte si cacao. Se pune la fiert pe foc mic, amestecand continuu. Cand a dat in clocot si are un aspect ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece.Se adauga margarina taiata felii , rom si omogenizam pana obtinem o compozitie fina. Alunele crude se introduc la cuptor pana devin aurii,apoi se lasa la rece , se curata de coaja si se zdrobesc. Cojile de indiene copate se vor decupa cu ajutorul unei forme rotunde , astfel incat sa avem toate cojile de aceasi forma. Pe o tava intinsa se adauga un rand de coji trampate cu sirop , se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui (forma rotunda) apoi punem al doilea rand de coji trampate cu sirop. Se preseaza pe fiecare , astfel incat sa se intinda crema si se introduc la rece pt 1 ora. Fiecare prajitura se unge pe margine cu crema, se trece prin barotul de alune si se pune pe chesa. Se decoreaza cu crema turnata cu posul cu sprit mic, sub forma unor tepi.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura BuzduganPrajitura BuzduganPrajitura BuzduganPrajitura BuzduganPrajitura BuzduganPrajitura BuzduganPrajitura BuzduganPrajitura Buzdugan
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu alune si friscaPrajitura cu alune si frisca Ingrediente Prajitura cu alune si frisca Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf […]
  • Prajitura cu mere si ciocolataPrajitura cu mere si ciocolata Ingrediente - Prajitura cu mere si ciocolata Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Prajitura pufoasa cu merePrajitura pufoasa cu mere Prajitura pufoasa cu mere si scortisoara ! Un desert ieftin si rapid! Ingrediente Prajitura pufoasa cu […]
  • Prajitura cu biscuitiPrajitura cu biscuiti Pe cat de simpla, pe atat de savuroasa si aromata este prajitura cu biscuiti. Pentru a prepara aceasta […]

1 Comentariu

  1. cata apa trebuie la sirop? 1 litru  apa? nu ii cam mult? incercati sa folositi cuvinte simple, sau explicati ce reprezinta regionalismele sau ce sunt astea… in rest arata ff bine prajitura. o sa incerc sa o fac… multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress