Ingrediente
Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 250 gr unt sau margarina, rom, 150 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida Sirop: 150 gr zahar, 400 ml apa, rom.
Glazura: 150 gr ciocolata cuvertura, 50 gr zahar, 100 gr margarina, 20 gr cacao
Decor: frisca , jeleu rosu
Preparare
Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi. Sirop In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom . Crema Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul. Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta. Finisare Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop. Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform. Se inlatura marginile. Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati. Glazura: intr-o cratita se pune zaharul, margarina ciocolata topita si amestecam, apoi se pune pe foc mic, amestecand continuu. Cand a inceput sa fiarba si sa se ingroase putin luam cratita de pe foc si o punem la racit, amestecam continuu. Cand glazura este aproape rece se trec bucatile de prajitura , astfel incat sa fie glazurate trei sferturi. Se pun pe tava si se introduc la rece. Se scot , se pun pe chese si se decoreaza cu aveline de frisca si jeleu rosu.
Servire
Se servesc reci.