Ingrediente
4 Foi:150 ml ulei, 3 oua, 150 gr zahar, 1 plic amoniu stins in 10 ml otet, un praf de sare, faina cat cuprinde.
Crema:250 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 300 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, zeama si coaja de la lamaie .
Decor: zahar farin vanilat.
Preparare
Crema: Se pune laptele (250 ml) intr-o cratita la fiert. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si 50 ml lapte rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca fine pana se ingroasa si fierbe in clocot. Se ia cratita de pe foc , se pune compozitia intr-un bol. Cand este rece se spumeaza impreuna cu unt, zeama si coaja de la o lamaie. Foile- Intr-un bol adaugam ingredientele : uleiul, zahar, oua, amoniu stins in otet, praf de sare si amestecam pana se dizolva zaharul. Se adauga treptat faina pana obtinem o compozitie aproape vartoasa, potrivita pentru a fi intinsa.Aceste foi se coc pe dosul tavii. Luam tava , o ungem cu ulei si cu ajutorul merdenelei , a unui praf de faina se intinde foia. Se indeparteaza marginile si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10 min. Dupa ce coacem toate foile se lasa la racit, dupa preferinta cu foie de copt intre ele. Asamblare: foile coapte se umplu cu crema de mai sus, 4 foi, 3 straturi de crema. Se aseaza o tava cu o greutate , pentru uniformizare si se lasa cca 10 min , apoi se introduce la rece pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.
Servire
Se serveste ca desert alaturi de cafea.
1 Comment
sunteti minunati,nu am cuvinte pt.toate bunatatile pe care le aveti postate.aveti retete usoare ieftine si cel mai mult imi place ca folositi ingrediente ce le cunoste oricine.va multumesc ca existati.ioana