Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Piscoturi de sampanie

Piscoturi de sampanie

Ingrediente

6 oua, 250 gr zahar, un praf de sare, 260 gr faina, vanilie, 35 gr zahar farin.

Preparare

Ouale se separa , albusurile intr-un bol , iar galbenusurile in alt bol impreuna cu praful de sare si vanilie. Pentru stabilitatea spumei de albus , 75 gr zahar se intinde pe suprafata tavii acopeite cu hartie si se incalzeste pana la temperatura de 55-60 gr C fara sa isi modifice culoarea. Se bat albusurile spuma cu zaharul rece, iar zaharul fierbinte se adauga treptat favorizand un proces de semicoagulare. Se adauga apoi galbenusurile mixate cu praful de sare si vanilie, se adauga albusurile peste galbenusuri , se adauga treptat faina si se amesteca usor. Se incalzeste cuptorul la 120 gr , tava se tapeteaza cu hartie de copt, si cu ajutorul unui pos cu dui (forma rotunda) se toarna forme lungi de 8-10 cm care se pudreaza la suprafata cu zahar farin. Se indeparteaza surplusul de zahar si se coc. Dupa coacere se desprind imediat de pe hartie. Dupa racire se folosesc ca semipreparate.

Servire

Se servesc ca fursec.
Piscoturi de sampaniePiscoturi de sampaniePiscoturi de sampaniePiscoturi de sampaniePiscoturi de sampaniePiscoturi de sampanie
Piscoturi de sampanie, 4.0 out of 5 based on 6 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (6 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulce si bezeaPrajitura cu branza dulce si bezea Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de […]
  • Briose cu friscaBriose cu frisca Ingrediente Briose cu frisca 250 gr unt , 180 gr zahar, 4 oua, 1 plic  zahar vanilat, 1/2 plic  praf de […]
  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]
  • Tort cu fructeTort cu fructe Ingrediente Blat:4 oua, 20 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 120 gr zahar. Crema:3 […]
  • Tort Padurea NeagraTort Padurea Neagra Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:3 oua, 100 gr […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress