Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Pere in sirop caramel

Pere in sirop caramel

Ingrediente

3 pere ( cantitatea este dupa preferinta), 150 ml zahar , vanilie, 3 picaturi zeama de lamaie.

Preparare

Perele se spala, se curata de coaja. Intr-un vas punem zaharul la topit, cand s-a caramelizat il dam cateva secunde dupa foc, punem 200 ml apa fierbinte , si punem vasul din nou la fiert. Se adauga perele si se lasa la fiert cca 10 minute. Se scot perele , se pun pe un platou si se lasa siropul din nou la fiert. Se lasa pana se leaga. Cand este gata se adauga zeama de lamaie, vanilia si se toarna peste pere. Este un desert simplu si delicios.

Servire

Se serveste rece, dupa preferinta cu frisca.
Pere in sirop caramelPere in sirop caramelPere in sirop caramelPere in sirop caramelPere in sirop caramelPere in sirop caramelPere in sirop caramel
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Inghetata CaramelInghetata Caramel Ingrediente 4 galbenusuri, 350 gr frisca vegetala, 50 gr smantana dulce 32%  grasime, 300 ml lapte, 350 gr […]
  • Prajitura cu perePrajitura cu pere Ingrediente4 oua, 100 gr smanatana, 50 ml lapte, 200 gr unt, un praf de sare, 200 gr zahar, 1 praf de copt, […]
  • Prajitura cu mere si caramelPrajitura cu mere si caramel IngredienteAluat: 4 oua, 120 gr margarina , 250 gr faina, 180 ml frisca lichida , 170 gr zahar, 1 praf de […]
  • Tort cu crema de zahar ars si mereTort cu crema de zahar ars si mere IngredienteBlat: 3 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 5 gr praf de copt, vanilie Crema: 1 litru lapte, 5 oua, […]
  • Inghetata CaramelInghetata Caramel Ingrediente1/2 cutie de mascarpone, 300 ml frisca vegetala, 100 ml lapte, 100 gr zahar, 100 gr zahar pentru […]
  • Desert cu portocaleDesert cu portocale Ingrediente 4 cupe - Desert cu portocale Crema diplomat: 1 ou, 60 gr zahar, 50 ml lapte,  1  lingurita de […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress