Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Papanasi cu dulceata

Papanasi cu dulceata

Ingrediente

3 portii / 2 buc- 250 gr branza de vaci, 80 gr zahar farin, 2 oua, 5 gr praf de copt, coaja rasa de lamaie, 5 gr sare, ulei pentru prajit, faina cca 300 gr.
Decor: smantana , 2 plicuri zahar vanilat, dulceata de mure.

Preparare

Intr-un bol punem: branza de vaci, zaharul farin, praful de copt, sare si amestecam cu o furculita.
Se adauga ouale, coaja de lamaie rasa, amestecam bine apoi adaugam treptat faina.
Se framanta pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini, dar sa nu fie tare.
Se imparte aluatul in 6 parti mari si 6 parti mici pentru mot.
Se formeaza bastonase, apoi se unesc si formam papanasii, iar moturilor le dam aspect de bile.
Intr-un vas inalt de cca 5 cm punem ulei din belsug si asezam la foc pentru incins.
Cand uleiul este bine incins se adauga papansii pe rand la prajit , lasam sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit, NU la foc iute.
Dupa ce prajim papanasii se prajesc si moturile.
Se scot pe un servet de bucatarie pentru a se indeparta uleiul.
Se pun cate 2 pe farfurie, se adauga smantana amestecata cu zahar vanilat , dulceata de mure si mot .

Servire

Se servesc calzi.
Papanasi cu dulceata
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Papanasi cu smantana si dulceataPapanasi cu smantana si dulceata Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata - 6 bucati 350 gr branza de vaci  dulce, 60 gr zahar, 2 oua, 1 […]
  • Friptura de gasca cu legumeFriptura de gasca cu legume Ingrediente Friptura de gasca cu legume 2 pulpe si 1 piept de gasca, 2 buc praz, 1 morcov, 4 cartofi mari, […]
  • Sarmalute de curcanSarmalute de curcan Ingrediente 30 buc- Sarmalute de curcan 1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml […]
  • Prajitura Cremsnit Prajitura Cremsnit Ingrediente Prajitura Cremsnit Aluat -  800 gr foietaj crud, crema de vanilie Decor: frisca , zahar farin […]
  • Pasca traditionalaPasca traditionala Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 50 gr de drojdie proaspata, 250 gr zahar, 1 lingura  coaja rasa de lamaie, […]
  • Tort diplomatTort diplomat Tortul Diplomat este un tort festiv, foarte aspectuos, ideal pentru mesele de sarbatoare sau zile de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress