Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Minitarte cu capsuni

Minitarte cu capsuni

Ingrediente

Aluat tarta:250 gr unt, 200 gr zahar farin, 4 galbenusuri, 1 praf de sare, vanilie, coaja de lamaie rasa, faina maxim 400 gr.
Crema:300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie.
Decor: capsuni, frunzulite de menta, jeleu transparent.

Preparare

Pregatim formele pentru minitarte si aluatul . Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol si se omogenizeaza cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si se bate bine. Se adauga coaja de lamaie rasa, praful de sare apoi faina si se incorporeaza usor, astfel incat sa obtinem un aluat care poate fi modelat. Formele de tarte curate, neunse se imbraca cu o foaie potrivita ca grosime de aluat. Se finiseaza bine fiecare minitarta, se pun intr-o tava si se coc. Sunt gata cand au o culoare aurie, apoi se lasa la rece. Dupa racire se scot din forme si se pun pe o tava.
Crema: 500 ml laptele se pune la fiert, separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, faina, 100 ml lapte, un praf de sare, vanilie si se toarna cand laptele a dat in clocot. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Crema calda se toarna in fiecare minitarta si se lasa la rece. Cand sunt racite suficient se decoreaza cu capsuni si frunzulite de menta, apoi se toarna jeleu transparent. Se lasa la rece.

Servire

Se servesc dupa preferinta cu frisca.
Minitarte cu capsuniMinitarte cu capsuniMinitarte cu capsuniMinitarte cu capsuniMinitarte cu capsuniMinitarte cu capsuniMinitarte cu capsuni
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Fursec cu capsuniFursec cu capsuni Ingrediente250 gr unt, 200 gr zahar farin, 4 galbenusuri, 1 praf de sare, vanilie, coaja de lamaie rasa, […]
  • Tort de biscuiti cu cafeaTort de biscuiti cu cafea Ingrediente Tort de biscuiti cu cafea Blat: 400 gr biscuiti , 100 gr zahar, 200 ml cafea Crema: 250 gr […]
  • Fursecuri cu visineFursecuri cu visine Ingrediente 250 gr margarina sau unt, 200 gr zahar farin, 4 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie rasa, […]
  • Tort diplomat cu stafideTort diplomat cu stafide Ingrediente Blat: piscoturi Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 50 gr […]
  • Tort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananas Ingrediente Tort diplomat cu ananas Blat: piscoturi Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml […]
  • Inghetata de mureInghetata de mure Ingrediente 500 ml frisca din smanatana , 2 galbenusuri, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 300 gr mure , Decor: […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress