Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Minieclere cu ciocolata si frisca

Minieclere cu ciocolata si frisca

Ingrediente

Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare.
Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie.
Glazura: cicolata cuvertura si frisca.

Preparare

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la tempaeratura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele de mineclere se taie numai pe o latura . Se umplu cu crema de vanilie calda. Se glazureaza cu ciocolata cuvertura, se lasa cateva minute sa se raceasca si se umplu cu frisca.

Servire

Se servesc reci.
Minieclere cu ciocolata si friscaMinieclere cu ciocolata si frisca
4 (80%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]
  • Ecler cu mereEcler cu mere Ingrediente Ecler cu mere- 18 buc Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema […]
  • LebedeLebede IngredienteCoji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema de vanilie: 300 ml lapte, […]
  • Ecler cu ciocolataEcler cu ciocolata Reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este preferata de intreaga familie. Eclerul este […]
  • ProfiterolProfiterol Ingrediente Profiterol Aluat gogosi :50 ml ulei, 100 ml apa, 100 gr faina, 3 oua, un praf de […]
  • Fursecuri cu crema (Paleuri)Fursecuri cu crema (Paleuri) Ingrediente Fursecuri cu crema 300 gr unt, 4 galbenusuri, 200 g zahar pudra, 450 gr  faina, 2 plicuri zahar […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress