Lebede

Ingrediente

Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema de vanilie: 300 ml lapte, 90 gr zahar, 50 gr faina, 2 oua, vanilie. Decor: frisca cu aroma de vanilie, zahar vanilat.

Preparare

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in forma de avelina ( rotunda ) cu diametrul de 5 cm. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la tempaeratura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. La coaja se taie capacul total. Cojile se umplu cu crema de vanilie, iar capacul de deasupra se taie in doua. Se decoreaza cu frisca batuta iar capacul taiat se pune sub forma de aripioare la lebeda. Se presara cu ajutorul unei site zahar farin.

Servire

Se servesc reci.
Lebede
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Coji de eclerCoji de ecler Ingrediente Coji de ecler 70 ml ulei, 140  ml apa, 140  gr faina, 6 oua, un praf de sare. Preparare Coji […]
  • Ecler cu mereEcler cu mere Ingrediente Ecler cu mere- 18 buc Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema […]
  • Minieclere cu ciocolata si friscaMinieclere cu ciocolata si frisca IngredienteCoji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema de vanilie: 300 ml lapte, […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]
  • Ecler cu ciocolataEcler cu ciocolata Reteta de ecler cu crema de vanilie si glazura de ciocolata este preferata de intreaga familie. Eclerul este […]
  • Prajitura cu FantaPrajitura cu Fanta IngredienteBlat: 5 oua, 100 gr zahar, 1 praf de copt, 120 gr faina, un praf de sare, Crema: 2 plicuri de […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress