Galuste cu prune

Ingrediente

1 kg cartofi , 200 gr faina, 500 gr prune, 30 gr zahar , 200 gr pesmet, 30 gr zahar pudra, vanilie, scortisoara, 20 ml ulei, 2 oua, praf de sare.

Preparare

Fierbem cartofii , ii lasam sa se raceasca si apoi ii mixam cu mixerul, adaugam ouale, praful de sare , adaugam faina si amestecam bine pana se dezlipeste de mana. Separat pana formam aluatul scoatem samburii si punem zahar in fiecare, le umplem. Aluatul se intinde in foaie, se taie patratele pentru fiecare pruna, si se imbraca fiecare pruna , care capata forma de galusca. Toate galustile se pun la fiert in apa clocotita cu sare si vanilie. Cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte. Se scot din apa, se pun la scurs 1 minut si se tavalesc apoi prin pesmet cu scortisoara. Cand se servesc se presara cu zahar vanilat.

Servire

Se servesc calde.
Galuste cu prune
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu prune (de post)Prajitura cu prune (de post) Chiar si in perioadele de post ne putem bucura de prajituri delicioase, daca reusim sa combinam anumite […]
  • Pachetele cu merePachetele cu mere Ingrediente Aluat: 250 gr margarina, 150 gr zahar farin, 250 ml apa minerala, 1 praf de copt stins in otet, […]
  • Prajitura cu prunePrajitura cu prune Ingrediente4 oua, 100 gr smanatana, 50 ml lapte, 200 gr unt, un praf de sare, 200 gr zahar, 1 praf de copt, […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Covrigei cu macCovrigei cu mac Ingrediente 1 kg faina, 2 galbenusuri, 15 gr drojdie, 200 gr zahar, 200 ml lapte, 200 gr margarina, […]
  • Covrigei cu susanCovrigei cu susan Ingrediente 1 kg faina, 2 galbenusuri, 15 gr drojdie, 200 gr zahar, 200 ml lapte, 200 gr margarina, […]



3 comentarii

  1. si noi (eu cu mama), facem galuste cu prune de cand ne stim, cartofii ii dam pe razatoarea mare, dupa ce s-a fiert si racit si bineinteles curati de coaja, iar la scos din apa, atentie: ati scris ca dupa ce se ridica la suprafata se pot scoate ca sunt fiert, ei va spun eu ca mai trebuie lasate cateva minute, cam 5-6 , dupa ce s-au ridicat la suprafata si abia apoi scoase din apa, cu o paleta dintr-acea cu gaurele, ca se scurga apa de pe ele. Si inca o observatie, chiar daca pare aparent simplu de pregatit, daca nu aveti timp suficient pentru ele, mai bine nu va apucati, dureaza cam 3 ore :d, dar daca totusi v-ati apucat atunci nu mai faceti nimic altceva intre timp, nu de alta, dar s-ar putea sa le aruncati la gunoi :d!!! Altfel, sunt delicioase, mai ales daca le face altcineva :))
    spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress