Acasa / Retete culinare / Retete de Craciun / Fursec Steaua Craciunului

Fursec Steaua Craciunului

Ingrediente

250 gr unt sau margarina, 200 gr zahar farin, 4 galbenusuri, vanilie, 1 praf de sare, miez de nuca, zahar pudra vanilat, faina cat cuprinde (cca 500-600 gr).

Preparare

Untul sau margarina se inmoaie si se omogenizeaza cu zahar farin, se adauga galbenusurile, vanilia, praful de sare si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt , cat cuprinde astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de intins. Se intinde aluatul pe masa de lucru cu ajutor de faina sau ulei si se portioneaza cu ajutorul formei steluta. Fiecare steluta cu ajutorul unei spatule se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt , la fiecare steluta se adauga miez de nuca. Tava cu fursecuri se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana capata o tenta de culoare aurie.

Servire

Fursecurile se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar vanilat pudra.
Fursec Steaua CraciunuluiFursec Steaua CraciunuluiFursec Steaua Craciunului
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Fursecuri cu marmeladaFursecuri cu marmelada Ingrediente 250 gr unt sau margarina, 3 galbenusuri, 200 gr zahar farin , 1 praf de copt, un praf sare, […]
  • Fursec cu ciocolata si fisticFursec cu ciocolata si fistic Ingrediente 1 pachet de unt , 3 galbenusuri, 180 gr zahar pudra, o jumatate de lingurita de bicarbonat de […]
  • Fursec cu ciocolata albaFursec cu ciocolata alba Ingrediente 1 pachet de unt , 3 galbenusuri, 180 gr zahar pudra, o jumatate de lingurita de bicarbonat de […]
  • Fursec cu ciocolata si nuca de cocosFursec cu ciocolata si nuca de cocos Ingrediente 1 pachet de unt , 3 galbenusuri, 180 gr zahar pudra, o jumatate de lingurita de bicarbonat de […]
  • Fursec cu cacao si romFursec cu cacao si rom Ingrediente 1 pachet de unt , 2 galbenusuri, 200 gr zahar, 1 praf de copt, un praf sare, rom, 5 ml otet, 40 […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress