Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Fursec cu gem de prune

Fursec cu gem de prune

Ingrediente

1 pachet de unt , 2 galbenusuri, 200 gr zahar, 1 praf de copt, un praf sare, 5 ml otet, faina cat cuprinde.
Umplutura: gem de prune , nuca, rom.

Preparare

Untul se omogenizeaza cu zaharul pana devine spuma. Adaugam galbenusurile, sarea, praful de copt stins in otet si se amesteca bine. Se adauga faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat numai bun de modelat. Se intinde cu ajutorul unui praf de faina o foaie, se pune umplutura se ruleaza si se taie in bucati uniforme. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca. Pentru servire se pot pudra cu zahar farin.

Servire

Se servesc alaturi de cafea sau ceai.
Fursec cu gem de pruneFursec cu gem de prune
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu dovleac copt si nucaPrajitura cu dovleac copt si nuca Ingrediente Prajitura cu dovleac copt si nuca 6 oua, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 200 gr dovleac copt,  1/2 […]
  • Fursec cu nuca si gemFursec cu nuca si gem Ingrediente250 gr unt , 3 galbenusuri, 200 gr zahar farin , 5 gr bicarbonat de sodiu, un praf sare, vanilie, […]
  • Prajitura cu prunePrajitura cu prune Ingrediente4 oua, 100 gr smanatana, 50 ml lapte, 200 gr unt, un praf de sare, 200 gr zahar, 1 praf de copt, […]
  • Prajitura cu friscaPrajitura cu frisca Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu […]
  • Strudel cu gem si nucaStrudel cu gem si nuca Ingrediente 500 gr foietaj crud. Umplutura: 300 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, esenta de […]
  • Fursecuri NuciFursecuri Nuci Ingrediente Aluat: 2 oua, 150 ml ulei, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, vanilie, faina cat cuprinde […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress