Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Foietaj cu vanilie

Foietaj cu vanilie

Ingrediente

500 gr foietaj crud.
Crema: 800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, 4 plicuri zahar vanilat.
Umplutura: 400 ml frisca vegetala, 50 ml smantana grasa, 150 gr zahar , 2 plicuri zahar vanilat.
decor: zahar pudra.

Preparare

Foietajul crud de forma unei foi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in parti egale. Se coace la foc iute pana devine rumen si uscat, desprins in foi. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat pregatim crema de vanilie. Am folosit amidon , deoarece ii confera o consistenta fina.
Intr-un bol punem ouale, zaharul si amidonul se amesteca bine, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert .In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa. Cand este gata adaugam zaharul vanilat si amestecam. Se lasa sa se raceasca cateva minute. Fiecare bucata de foietaj copt se desprinde in partea dreapta ca un plic , se unplu cu crema de vanilie calda apoi se lasa la rece. Separat se omogenizeaza frisca vegetala cu smantana, zahar si zahar vanilat. Cand crema de vanilie s-a racit cu ajutorul unui pos cu sprit adaugam frisca. Prajiturile formate se pun pe chese si se decoreaza cu zahar farin.

Servire

Se servesc reci.
Foietaj cu vanilie Foietaj cu vanilie
2 (40%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Pateuri cu branzaPateuri cu branza Ingrediente Aluat: 800 gr foietaj; Umplutura: 150 gr gris, 200 gr branza telemea, vanilie, 2 […]
  • Crenvusti in aluatCrenvusti in aluat Ingrediente 200 gr foietaj crud, 6 crenvusti, 1 ou, sare. Preparare Aluatul foietaj se intinde pe […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Placinta cu branza dulcePlacinta cu branza dulce Ingrediente 400 gr foi placinta, 200 gr unt sau margarina. Umplutura: 2 oua, 400 gr branza proaspata […]
  • Tarta cu mereTarta cu mere Ingrediente- Tarta cu mere Aluat: 400 gr faina, 200 gr unt, 1/2 praf de copt, 2 linguri  smantana, 2 […]
  • Prajitura din foi cu zahar arsPrajitura din foi cu zahar ars Ingrediente Aluatul : 450 g faina, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana sau iaurt, 1 ou, […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress