Acasa / Retete culinare / Dulceata din pepene galben

Dulceata din pepene galben

Ingrediente

1 pepene galben mai mare, 1 kg zahar, 800 ml apa.

Preparare

Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita la fiert. Separat se curata pepenele, se indeparteaza semintele, se taie cuburi. Cand siropul a inceput sa fiarba se adauga cuburile de pepene si se lasa sa fiarba la foc mic. Dulceata este gata cand siropul este legat si fructul fiert. Dupa preferinta se adauga si vanilie. Se pune dulceata fierbinte in borcane , se capseaza si se pastreaza in camara.

Servire

Se serveste ca desert.



Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata din flori de salcamDulceata din flori de salcam Ingrediente Dulceata din flori de salcam - 2 borcanele 300 gr zahar brun, 200 gr zahar alb, 500 ml apa, 250 […]
  • Dulceata de piersiciDulceata de piersici Ingrediente Dulceata de piersici 1 kg piersici, 800 gr zahar, 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat. Mod de […]
  • Dulceata de caise cu anasonDulceata de caise cu anason Ingrediente 2 kg caise coapte, 1,5 kg zahar, 5 stelute de anason, zeama de la 1 lamaie,  500 ml apa. Mod […]
  • Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri Ingrediente: Dulceata de trandafiri 350 gr petale de trandafiri parfumate (pentru dulceata), 500 gr zahar, […]
  • Papanasi cu smantana si dulceataPapanasi cu smantana si dulceata Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata - 6 bucati 350 gr branza de vaci  dulce, 60 gr zahar, 2 oua, 1 […]
  • Dulceata de afineDulceata de afine Ingrediente Dulceata de afine - 6 borcane -400 gr 1.2 kg zahar, 1.5 kg afine Mod de preparare Dulceata de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress