Cozonac cu mac

Ingrediente

1 kg faina, 4 oua, 50 gr smantana, 200 gr unt, 200 gr zahar, 5 gr sare, 20 gr drojdie, 200 ml lapte, vanilie.
Umplutura: 100 gr mac, 50 gr zahar, 250 ml lapte, vanilie.
Necesar: faina pentru modelat, 1 ou pentru uns cozonacii.

Preparare

Intr-un bol se dizolva drojdia cu 50 ml lapte caldut. Intr-un vas se adauga ouale omogenizate cu zahar si restul de lapte, sare, vanilie, smantana, drojdia dizolvata si faina. Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat bun de framantat. Se adauga treptat untul topit si framantam pana se incorporeaza. Se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Separat formam umplutura: intr-un vas punem lapte la fiert cu zahar , cand a dat in clocot se adauga macul si amestecam. Lasam la fiert cca 15 min, amestecand din cand in cand. Se adauga vanilia si se lasa la racit. Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt. Pe un blat de masa se presara faina iar cu merdeneaua se intinde foaia. Se adauga jumatate din umplutura , se intinde bine apoi se ruleaza. Se aseaza in tava si se unge cu ou batut. Se lasa la crescut din nou. Cu restul de aluat si jumatatea de umplutura se obtine al doilea cozonac. Se lasa sa creasca apoi se coc la foc potrivit.

Servire

Se serveste la cafea , sau ca desert.
Cozonac cu macCozonac cu mac
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Pomana PorculuiPomana Porcului Ingrediente 1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa), 2 verze murate, 200 gr tocanita de rosii , cimbru, […]
  • CaltabosCaltabos Caltabosul este un aperitiv servit in special in perioada sarbatorilor de iarna. Se prepara din carne de […]
  • SarmaleSarmale Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru […]
  • Slanina (afumata) cu boiaSlanina (afumata) cu boia In sezonul rece, in special in preajma sarbatorilor de iarna, slanina este un preparat care nu lipseste de […]
  • Platou traditional cu aperitivePlatou traditional cu aperitive Ingrediente Platou traditional Toba de porc - reteta aici Caltabos - reteta aici Lebar - reteta […]
  • Muschi de porc cu boia (afumat)Muschi de porc cu boia (afumat) Romanii sunt mari amatori de carne,  in special de carne de porc, astfel ca o reteta de muschi de porc cu […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress