Covrigei cu mac

Ingrediente

1 kg faina, 2 galbenusuri, 15 gr drojdie, 200 gr zahar, 200 ml lapte, 200 gr margarina, vanilie, mac, sare.

Preparare

In laptele caldut dizolvam zaharul, apoi amestecam cu drojdia, amestecam bine, adaugam galbenusurile si apoi faina. Se adauga sarea si amestecam pana se incorporeza bine faina, daca mai este nevoie mai adaugam lapte. Se framanta 5 minute apoi adaugam margarina topita. Usor, usor pana se incorporeaza framantam si se lasa la crescut 30 minute. Intre timp ungem o tava cu margarina. Dupa ce a crescut aluatul il modelam sub forma de covrigei rotunzi, sau in forma de 8. Dupa modelare ii punem in tava ii ungem cu ou (albusul ramas) si presaram deasupra mac. Se introduce tava in cuptorul incalzit la 180 gr. Se lasa pana devin aurii.

Servire

Se servesc calzi sau reci.
Covrigei cu mac
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Covrigei cu susanCovrigei cu susan Ingrediente 1 kg faina, 2 galbenusuri, 15 gr drojdie, 200 gr zahar, 200 ml lapte, 200 gr margarina, […]
  • SarateleSaratele Cum facem aluatul pentru saratele ? Reteta rapida de saratele. Ingrediente  Aluat - 300 gr branza […]
  • Rulada din ou cu branza si macRulada din ou cu branza si mac IngredientePt o rulada:2 oua,100gr branza vaca,1 lingura smantana,un praf de mac sare si piperPreparareSe […]
  • Galuste cu pruneGaluste cu prune Ingrediente1 kg cartofi , 200 gr faina, 500 gr prune, 30 gr zahar , 200 gr pesmet, 30 gr zahar pudra, […]
  • Praline cu ciocolataPraline cu ciocolata Ingrediente 300 gr budinca de cicolata, 16 biscuiti Oreo, esenta de rom. Glazura: ciocolata menaj. Decor: […]
  • Pulpe de pui cu ciuperci si legumePulpe de pui cu ciuperci si legume Ingrediente Pulpe de pui cu ciuperci si legume - 3 portii 3 pulpe intregi, 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress