Foi de clatite: 2 oua, 5 linguri zahar, 1 praf sare, 400 ml lapte, 200 m apa minerala, 300 gr faina alba superioara, 1 plic zahar vanilat, 50 ml ulei .
Umplutura: dulceata de prune
Decor: inghetata de vanilie
Amestecam bine cca 1 minut, apoi adaugam apa minerala si faina.
Amestecam usor si mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
Incalzim o tigaie teflonata si o ungem cu 2-3 picaturi ulei.
In tigaia incinsa punem un polonic de compozitie si se roteste tigaia usor pentru ca aluatul sa acopere toata suprafata.
Se lasa cca 25-30 secunde, pana se rumeneste frumos, apoi se intoarce cu o spatula.
Se mai lasa 20-25 secunde , pana se coace bine si se transfera pe o farfurie.
Se continua procesul de coacere cu restul aluatului.
Dupa prajire, clatitele se umplu cu dulceata de prune. Se aseaza cate doua pe farfurie si adaugam o cupa de inghetata si sirop din dulceata.
Pofta Buna!
3 Comments
Mmmmm ce bine arata
Bune si rapide 🙂
uuuuuuuuu ce mai clatite,vr si eu
arata foarte bine