Ingrediente
Foi de clatite : 2 ou, 800 ml lapte, 1 praf de sare, 50 gr zahar, esenta de vanilie, 150 ~ 200 gr faina, ulei pentru prajit,
Umplutura: dulceata de visinePentru decor: visine proaspete si dulceata de visine
Umplutura: dulceata de visinePentru decor: visine proaspete si dulceata de visine
Mod de preparare
- Intr-un bol batem oul, adaugam usor laptele, vanilia, praful de sare si zaharul amestecand continuu.
- La final adaugam toata faina si amestecam rapid pana se incorporeaza. Se incinge o tigaie teflonata, adaugam cateva picaturi de ulei, miscam usor apoi adaugam 1 lus (polonic) de compozitie si rapid miscam tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
- Se coace clatita la foc mediu cateva minute, cand incepe sa se desprinda de pe margini si este coapta se intoarce rapid. Se lasa sa se coaca si pe a doua parte cateva secunde.
- Operatiunea se continua
- Se umplu clatitele pe a doua fata coapta, adaugam compozitie se pliaza marginile.
- Se pun pe farfurie cate doua, se adecoreaza cu dulceata si visine proaspete.
- Dupa preferinta se poate adauga zahar farin vanilat.
Voteaza