Ingrediente
500 gr zahar, 500 gr lapte praf, 50 gr cacao, 1 pachet de unt grasime 80%, esenta de rom, 150 gr migdale, 100 gr stafide.
Preparare
Migdalele se trec prin apa fierta, apoi se curata de coaja. Se pun intr-o tava tapetata cu hratie de copt si se introduc in cuptorul incalzit cca 15 min. Se pune zaharul si cacao intr-o cratita cu 100 ml apa, astfel incat sa se umezeasca. Se pune la foc mediu si se amesteca.
Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa 5 minute. Separat se amesteca laptele cu untul cuburi, toate acestea se adauga in siropul format, se amesteca foarte bine si repede ca sa se omogenizeze compozitia, maxim 1 minut se tine pe foc. Se adauga rom, migdalele, stafidele si amestecam pana se incorporeaza. Intr-o tava unsa cu foarte putin ulei sau tapetata cu folie mai groasa, se toarna comopzitia , se intinde uniform.
Se pune la rece si se taie dupa preferinta, apoi se poate ambala in folie.
Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa 5 minute. Separat se amesteca laptele cu untul cuburi, toate acestea se adauga in siropul format, se amesteca foarte bine si repede ca sa se omogenizeze compozitia, maxim 1 minut se tine pe foc. Se adauga rom, migdalele, stafidele si amestecam pana se incorporeaza. Intr-o tava unsa cu foarte putin ulei sau tapetata cu folie mai groasa, se toarna comopzitia , se intinde uniform.
Se pune la rece si se taie dupa preferinta, apoi se poate ambala in folie.
Servire
Este delicioasa.


Voteaza