Choux a la creme

Ingrediente

Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare.
Crema: 200 gr amidon, 700 ml lapte, 3 oua, 180 gr zahar, 50 ml lapte pentru dizolvat amidonul, vanilie, un praf de sare.
Decor: zahar farin vanilat.

Preparare

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele de choux a la creme se taie . Crema:intr-un vas punem laptele la fiert. Intr-un vas separat se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul, si turnam lapte rece astfel incat sa putem omogeniza. Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga acesta compozitie, se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena. Se adauga vanilie.Cojile se umplu cu crema de vanilie calda. Cand crema s-a racit se adauga o avelina din frisca. Se pun capacele si se presara zahar farin vanilat.

Servire

Se servesc reci.
Choux a la cremChoux a la cremChoux a la cremChoux a la cremChoux a la cremChoux a la crem
Choux a la creme, 4.2 out of 5 based on 16 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (16 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • EclerEcler Ingrediente Ecler - 18 buc Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema de […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Tort rapid cu capsuniTort rapid cu capsuni Ingrediente Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte  rece, 100 gr zahar. Crema de […]
  • Rulouri cu crema de vanilieRulouri cu crema de vanilie Ingrediente Rulouri cu crema de vanilie 16 buc 800 gr foietaj crud , 800 gr crema de vanilie Decor: […]
  • Prajitura cu mere si vaniliePrajitura cu mere si vanilie Ingrediente - Prajitura cu mere si vanilie Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress