Chec cu stafide

Ingrediente

4 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 20 gr cacao, 40 gr stafide 30 ml ulei, 1 praf de copt, zahar vanilat, 1 praf de sare. Decor: zahar pudra vanilat

Preparare

Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu ulei , zahar vanilat si sare. Faina se amesteca cu praful de copt. Cand albusurile sunt batute spuma si zaharul este dizolvat se adauga peste galbenusurile mixate, se amesteca usor , jumatate din compozitie se coloreaza cu cacao, iar restul ramane alba, de aceea jumatate ramane in vasul de albusuri si cea de a doua parte in cel de galbenusuri. Se adauga faina si amestecam usor. In compozitia de cacao punem mai putina faina, deoarece avema cacao care confera consistenta. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat alb, unul colorat, stafide si repetam operatia, iar la final deasupra adaugam stafide si 1 plic de zahar vanilat . Se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt la foc potrivit. Cand este gata copt se lasa la rece apoi se decoreaza cu zahar pudra vanilat .

Servire

Se serveste alaturi de cafea.
Chec cu stafideChec cu stafideChec cu stafide
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress