Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri / Budinca de vanilie cu zmeura

Budinca de vanilie cu zmeura

Ingrediente

Crema de vanilie: 800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, vanilie.
Decor: zmeura, frunze de menta , zahar vanilat.

Preparare

Zmeura se spala si se lasa la scurs.
Laptele 600 ml se pune la fiert, separat ouale, zaharul si amidonul se amesteca, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa.
Se ia de pe foc, se adauga vanilia, amestecam , apoi se toarna fierbinte in cupe. Se lasa la rece cca 30 min. Cand crema s-a racit punem deasupra zmeura astfel incat sa acopere toata crema, se decoreaza cu frunze de menta si se pudreaza cu zahar vanilat.

Servire

Se serveste rece.
Budinca de vanilie cu zmeura
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Cremsnit cu vanilie si capsuniCremsnit cu vanilie si capsuni Ingrediente Aluat: 500 gr foietaj Crema de vanilie:800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, […]
  • Budinca cu capsuniBudinca cu capsuni IngredientePt 2 persoane 1 plic budinca de vanilie, 500 ml lapte, 100 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, un […]
  • Jeleu de lamaieJeleu de lamaie Ingrediente250 g zahar , 3 lamai, 600 ml apa, 1 plic gelatina.PreparareCoaja rasa de la lamai impreuna cu […]
  • Desert cu zmeuraDesert cu zmeura IngredienteSarlota: 1 ou, 100 ml lapte, 100 gr zahar, 5 gr gelatina, 300 ml frisca vegetala, […]
  • Vin fiert cu anason si scortisoaraVin fiert cu anason si scortisoara Ingrediente1 l vin, 3 stelute de anason, 1 baton de scortisoara, 200 gr zahar.PreparareIntr-un vas punem […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress