Acasa / Retete culinare / Bucatarie internationala / Baclava cu alune, nuci, migdale

Baclava cu alune, nuci, migdale

Ingrediente

1 pachet foi de placinta, 1 pachet de unt sau margarina
Umplutura: alune , migdale coapte, nuca, 2 plicuri zahar vanilat, scortisoara,
Sirop: 250 gr zahar , 400 ml apa, rom, vanilie

Preparare

Primul pas topim untul. Pentru umplutura putem pune cantitati in functie de dorinta, migdalele coapte, alunele si miezul de nuca se zdrobeste cu merdeneaua, se adauga zahar vanilat, o lingurita de scortisoara si amestecam. Foiile de placinta se impart in trei sau patru parti.
O tava pe masura foiilor de placinta, se unge cu unt, se adauga prima foaie din prima parte, se unge cu unt topit cu ajutorul unei pensule, se adauga a doua foaie , se unge si continuam in functie de numarul de foi din prima parte. Dupa punerea in tava a primei parti de foi ,atentie : unse intre ele cu unt se adauga umplutura, apoi continuam cu a doua parte de foi. Se continua pana terminam atat straturile de foi cat si umplutura. Ultimul strat fiind dintr-o foaie din ultima parte. Se unge si se portioneaza in functie de preferinta. Se introduce in cuptorul incins. Se lasa pana se rumeneste bine. Separat pregatim siropul: zaharul se amesteca cu apa intr-un vas, apoi il punem pe foc sa fiarba. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga vanilie si rom. Cand baclavaua s-a rumenit bine se scoate din cuptor si se adauga siropul fierbinte peste . Se lasa sa se raceasca.

Servire

Se serveste rece.
Baclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdaleBaclava cu alune, nuci, migdale
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tiramisu cu capsuniTiramisu cu capsuni Ingrediente Tiramisu cu capsuni - 5 portii piscoturi sampanie  (5 buc), 125 gr mascarpone, 100 ml frisca […]
  • Prajitura cu biscuitiPrajitura cu biscuiti Pe cat de simpla, pe atat de savuroasa si aromata este prajitura cu biscuiti. Pentru a prepara aceasta […]
  • Salam de biscuiti cu ciocolata si stafideSalam de biscuiti cu ciocolata si stafide Ingrediente 600 gr biscuiti , 150 gr ciocolata, 250 gr unt, 30 gr cacao,  150 gr zahar, 50 gr stafide […]
  • Mini strudele cu dovleacMini strudele cu dovleac Ingrediente Mini strudele cu dovleac Aluat foietaj- 400 g faina alba, o lingurita de sare fina, 400 g unt, […]
  • Salam de biscuitiSalam de biscuiti Ingrediente 300 gr biscuiti cu unt , 100 gr ciocolata alba , 50 gr unt, 50  gr zahar, 50 gr stafide, 50 gr […]
  • Budinca de ciocolataBudinca de ciocolata Ingrediente 1 l lapte, 150 gr faina, 4 oua, 50 gr ciocolata, 30 gr cacao de calitate, 150 gr zahar, 2 […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress