Amandina

Ingrediente

Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema:2 oua, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 250 gr unt sau margarina, rom, 150 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida
Sirop:200 ml zahar, vanilie, rom, 400 ml apa.
Glazura: 200 gr margarina, 30 gr cacao, 200 gr zahar, vanilie.
Decor: aveline de crema, petale din ciocolata cuvertura

Preparare

Primul pas: blatul- albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi. Sirop: in 400 ml apa, adaugam 200 gr zahar si punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom si vanilie. Crema:Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul. Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine. Glazura: Intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba. Se lasa la fiert cca 3 minute. Trebuie sa aiba consistenta unui sirop vascos. Finisare: pe o tava intinsa punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si insiropom. Se introduce la congelator cca 20 minute. Se inlatura marginile, apoi deasupra se adauga un strat fin de crema . Se introduce din nou la congelator pentru 10 minute. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita, fiecare prajitura care se trece prin glazura se pune pe o tava , si se introduce la rece cca 5 minute. Se scot din tava cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si se pun pe chese (hartie pentru prajituri). Se decoreaza fiecare prajitura cu avelina din crema.

Servire

Se servesc reci.
AmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandinaAmandina
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura CaramelPrajitura Caramel Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml caramel, 150 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml […]
  • Prajitura CrizantemaPrajitura Crizantema IngredienteIngrediente pentru blat : 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: […]
  • Prajitura BoemaPrajitura Boema IngredienteBlat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml lapte, […]
  • Prajitura NufarPrajitura Nufar Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml […]
  • Chec cu aluneChec cu alune Ingrediente4 oua, 30 ml ulei, 150 gr faina, 10 gr cacao, esenta de rom, 120 gr zahar, 1 praf de copt, 30 gr […]
  • Prajitura cu ciocolataPrajitura cu ciocolata Ingrediente Blat: 7 oua, 30 gr cacao, 30 ml apa rece, 170 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr zahar, 2 plicuri […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress