Acasa / Retete culinare / Dulceata de prune brumarii

Dulceata de prune brumarii

Ingrediente Dulceata de prune brumarii

5 kg prune, 2 kg zahar, 400 gr apa.

Preparare Dulceata de prune brumarii

  1. Prunele se spala, se scot samburii si le taiem cubulete.
  2. Intr-o cratita punem zaharul,se pune la fiert pentru 10 min.  Se adauga apoi prunele taiate cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic  si se  amesteca din cand in cand. Cand fructele s-au inmuiat bine si au scazut iar siropul este aproape legat se ia de pe foc.
  3. Se pune in borcane, se capseaza si se  sterilizeaza cca 10-15 min. Se scot pe un servet,se invelesc si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza la loc aerist si intunecos.

Dulceata de prune se serveste ca desert sau in componenta dulciurilor de casa.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Clatite cu inghetata de vanilieClatite cu inghetata de vanilie Ingrediente Foi de  clatite: 2 oua, 20 gr zahar, 200 ml apa minerala,250 ml lapte, vanilie, faina cat […]
  • Dulceata de pruneDulceata de prune Ingrediente2 kg prune, 1 kg zahar, 400 gr apa, 1 baton scortisoara.PrepararePrunele se spala, se scot […]
  • Dulceata de capsuniDulceata de capsuni Ingrediente1 kg capsuni, 1 kg zaharPreparareCapsunile se spala sub jet de apa rece si se curata de codite. […]
  • Gem de pruneGem de prune Ingrediente Gem de prune 5 kg prune, 2 kg zahar. Preparare Gem de prune Prunele  se spala , se desfac […]
  • Sos de rosii cu ardeiSos de rosii cu ardei Sos de rosii si ardei, perfect pentru friptura, tocanite si pizza ! Ingrediente Sos de rosii cu ardei -10 […]
  • Marmelada de caise cu scortisoaraMarmelada de caise cu scortisoara Marmelada de caise ,  fina si parfumata, nelipsita de la micul dejun. Ingrediente 3 kg caise, 2 kg zahar, […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress