Acasa / Retete culinare / Dulceata de mure

Dulceata de mure

Ingrediente

2 kg mure, 2 kg zahar, 1.5 l apa.

Preparare

Murele se trec prin mai multe ape, nu se pun sub jet de apa.
Intr-o cratita se pune apa cu zahar , se aseaza pe foc si lasam sa fiarba pana devine sirop. Se adauga murele si lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 min. Se amesteca usor din cand in cand. Cand siropul format capata un aspect usor ingrosat se ia cratita de pe foc . Dulceata se pune in borcane curate si sterilizate. Se capseaza si se pun in camara.

Servire

Se serveste la micul dejun sau la obtinerea deserturilor.
Dulceata de mure
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Sirop de mureSirop de mure Ingrediente 3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de preparare Murele […]
  • Tort cu mureTort cu mure Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 180 gr faina, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar […]
  • Papanasi cu smantana si dulceataPapanasi cu smantana si dulceata Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata - 6 bucati 350 gr branza de vaci  dulce, 60 gr zahar, 2 oua, 1 […]
  • Desert cu mureDesert cu mure Ingrediente 4 portii Crema de zahar ars: 6 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, […]
  • Retete cu mureRetete cu mure Inghetata cu mure Prajitura cu mure   Dulceata de […]
  • Dulceata de capsuniDulceata de capsuni Ingrediente1 kg capsuni, 1 kg zaharPreparareCapsunile se spala sub jet de apa rece si se curata de codite. […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress