Acasa / Retete culinare / Dulceata de cirese negre

Dulceata de cirese negre

Ingrediente Dulceata de cirese negre – 5 borcane 400 gr

2 kg cirese negre, 1 kg zahar, 1/2 zeama de lamaie




Preparare Dulceata de cirese negre

  1. Ciresele se spala si se curata de samburi.  Separat intr-o cratita se pune zaharul si apa cat sa acopere. Se lasa la fiert cca 10 min apoi adaugam ciresele si zeama de lamaie.  Pe parcursul fierberii se indeparteaza spuma.
  2. Se lasa la fiert, la foc mic ,  pana siropul se leaga. Se pune fierbinte in borcane sterilizate , se capseaza si se impaturesc cu servete de bucatarie.  Se lasa la temperatura camerei pana a doua zi apoi se pastreaza la loc aerisit si racoros.
  3. Este o dulceaţa excelenta pentru clatite .

Pofta Buna!

Salvează

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de ardei iuteDulceata de ardei iute Dulce, cremoasa , iute si acrisoara ,  dulceata de ardei iute este ideala pentru friptura. Ingrediente - […]
  • Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri Ingrediente: Dulceata de trandafiri 350 gr petale de trandafiri parfumate (pentru dulceata), 500 gr zahar, […]
  • Dulceata de capsuni si lamaieDulceata de capsuni si lamaie Bogate in vitamine si minerale -capsunile  conservate sub forma de  dulceata pastreaza cea mai mare parte […]
  • Ardei iuti la otet – Reteta RapidaArdei iuti la otet – Reteta Rapida O conserva rapida de ardei iuti la otet - fara conservanti , fara sterilizare ! Sunt ideali alaturi de […]
  • Gogosari in otetGogosari in otet Ingrediente Gogosari in otet 2 kg ardei gogosar, 1 radacina de hrean, boabe de mustar, boabe de […]
  • Dulceata de afineDulceata de afine Ingrediente Dulceata de afine - 6 borcane -400 gr 1.2 kg zahar, 1.5 kg afine Mod de preparare Dulceata de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress