Dulce, cremoasa , iute si acrisoara , dulceata de ardei iute este ideala pentru friptura.
Ingrediente – 5 borcane – 370 ml /Timp de preparare – 1,5 ore.
650 gr ardei iuti, 650 gr ardei kapia, 500 ml otet, 1 kg zahar.
Mod de Preparare Dulceata de ardei iute
Sfat : folosim manusi de unica folosinta si masca protectie gura /nas.
Spalam ardeii, ii curatam de seminte si cotoare apoi ii taiem in bucati potrivite.
Se trec prin masina de tocat carne sau robot si se trasfera intr-un vas.
Zaharul si otetul se pun intr-o cratita cu baza dubla.
Punem pe foc pentru 5 minute, amestecam periodic apoi adaugam ardeiul.
Continuam fierberea la foc mic pana dulceata se leaga.
Pentru a verifica daca dulceata este gata , luam deoparte o lingura de dulceata si o lasam sa se racesca.
In momentul in care s-a racit complet , consistenta este usor vascoasa, cleioasa si nu curge.
Se ia de pe foc si o turnam fierbinte in borcane sterilizate.
Inchidem ermetic si acoperim borcanele cu o patura groasa, lasam pana a doua zi apoi depozitam in camara.