Acasa / Retete culinare / Dovlecei pane cu usturoi

Dovlecei pane cu usturoi

Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi

1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit , 100 gr faina, sare.

Pentru compozitia de pane: 2 oua , faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si  piper dupa gust .

Preparare Dovlecei pane cu usturoi

  1. Dovlecelul se curata de coaja, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare. Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.
  2. Feliile de dovlecel se tamponeaza  cu un servet uscat si se trec prin faina . Ouale se mixeaza cu  sare, piper,  usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane  ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.
  3. Dupa prajire se scot  pe un servet absorbant , pentru a indeparta  surplusul de ulei.
  4. Servim cu mujdei  sau cu sos de iaurt si usturoi.

 

Pofta Buna !

Salvează

Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Aperitiv Dovlecei cu branzaAperitiv Dovlecei cu branza Ingrediente Aperitiv Dovlecei cu branza 1 dovlecel mai mare, sare si piper dupa gust, cateva picaturi de […]
  • Oua umplute cu pateOua umplute cu pate Ingrediente Oua umplute cu pate 6 oua, 100 gr pate de porc, 1 lingura maioneza, 1 varf cutit  boia dulce de […]
  • Pasta de maslinePasta de masline Ingrediente Pasta de masline 300 gr masline negre fara samburi, 3 linguri ulei, 5 catei de usturoi, sare si […]
  • Tartine cu icreTartine cu icre Ingrediente Felii de franzela alba, salata de icre. Decor:   masline fara sambure, ardei in otet- rosu si […]
  • Budinca de dovlecei Budinca de dovlecei Ingrediente Budinca de dovlecei 1.200 gr dovlecei (2 buc), 3 oua, 150 gr branza telemea, 2 linguri […]
  • Conopida paneConopida pane Ingrediente Conopida pane 1 conopida potrivita,  3 oua, sare si piper dupa gust,  faina si pesmet, ulei […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress