Acasa / Retete culinare / Cozonac de casa

Cozonac de casa

Ingrediente

Aluat: 1 kg faina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 60 gr drojdie, sare, 400 ml lapte, 200 gr unt.
Umplutura: 200 gr miez nuca macinat, 100 gr stafide, 40 gr cacao, 100 gr rahat asortat de fructe,100 gr zahar, vanilie.

Preparare

Laptele caldut se amesteca cu drojdia, zaharul, galbenusurile, untul moale, 1 praf de sare, faina  si se framanta bine intr-o incapere calduroasa. Se framata bine pana ce se dezlipeste de maini, se bate de masa de 50 ori si se lasa la dospit. Cand a crescut se imparte in 2 bucati. Fiecare bucata se umple cu umplutura. Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Se lasa sa creasca in tava dupa care se introduce la cuptor. Se coace la foc mediu si apoi cand se raceste se pudreaza cu zahar farin.

5 (100%) 1 voturi
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Cozonac pufos cu rahatCozonac pufos cu rahat Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 200 gr zahar, 50 ml ulei, 150 gr unt, 4 galbenusuri, 500-600 ml lapte, 40 gr […]
  • Boabe de Porumb FierteBoabe de Porumb Fierte Porumbul poate fi consumat si altfel decat fiert, cu sare. O modalitate inedita de a consuma ceca mai […]
  • Carnati de casaCarnati de casa Ingrediente Carnati de casa 2 kg carne de porc cu gasime, 3 kg carne de vita (pulpa), 2 kg sunca, 5 […]
  • BulzBulz Un preparat al vacantelor din copilarie, bulzul este indragit in special de cei mici, datorita […]
  • Toba de porc traditionalaToba de porc traditionala In sezonul rece, de sarbatorile de iarna, unul dintre cele mai apreciate aperitive ale romanilor este toba […]
  • Sarmale in foi de varzaSarmale in foi de varza Sarmale in foi de varza murata , nelipisite la mesele de sarbatori ! Sunt extrem de gustoase alaturi de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress