Acasa / Retete culinare / Cornuri cu mere de post

Cornuri cu mere de post

Ingrediente Cornuri cu mere de post – 14 buc

Aluat: 400 gr faina alba  (de cozonac ), 80 gr zahar, 50 ml ulei, 200 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata (10 gr), 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie.

Umplutura: 5 mere, 5 linguri de zahar, 1 lingura gris, 50  gr margarina, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 lingurita de scortisoara.

Decor: 30 ml sirop , zahar pudra vanilat.

Preparare Cornuri cu mere de post

  1. Intr-un bol adaugam apa calduta, se adauga zaharul si drojdia. Se amesteca energic 1 min.
  2. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, jumatate din cantitatea de faina si amestecam.
  3. Se adauga praful de sare si restul de faina. Se framanta pana obtinem un aluat numai bun de modelat.
  4. Aluatul se pune intr-un vas , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit cca 20-30 min.
  5. Separat se formeaza umplutura- merele rase se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si margarina. Se lasa sa fiarba cca 8 min , se adauga grisul, scortisoara si vanilia. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
  6. Aluatul dospit se imparte in 14 bucati, fiecare bucata de aluat se intinde sub forma unui triunghi, se adauga 1 lingura de umplutura si se ruleaza strans.
  7. Cornurile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pun  la dospit, cca 20 min.
  8. Cornurile se coc la o temperatura de  180 C , pana devin aurii.  Se scot,  se ung cu sirop si se introduc din nou la copt pentru cateva minute.

Se servesc ca desert, cu zahar pudra vanilat.

 

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura de post cu merePrajitura de post cu mere Ingrediente -  Prajitura de post cu mere Aluat: 250 gr margarina, 80 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 […]
  • Trigoane cu gem si nucaTrigoane cu gem si nuca Ingrediente Trigoane cu gem si nuca Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr […]
  • Icre de fasole Icre de fasole Ingrediente Icre de fasole 200 g fasole alba boabe, 100 ml ulei, 1 ceapa alba, 1 lingurita zeama de […]
  • Chiftelute de postChiftelute de post Ingrediente Chiftelute de post 300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 capatana usturoi, 50 […]
  • Gogosi de postGogosi de post Ingrediente Gogosi de post 5 linguri zahar, 250 ml apa calduta, 8  gr drojdie uscata, coaja rasa de la 1 […]
  • Chec de post cu dulceata si cacaoChec de post cu dulceata si cacao Ingrediente Chec de post cu dulceata si cacao 2 cani  faina, 2  cani  de apa , 1 cana de  zahar, 200 gr […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress