Acasa / Retete culinare / Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Ingrediente 16 buc- Cornuri cu gem

700 gr faina, 3 oua, 25 gr drojdie proaspata, 120 gr zahar, 30 ml ulei,  1 praf de sare, 200 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 1 galbenus pentru uns cornurile.

Umplutura: magiun de prune

Decor: zahar farin vanilat

Mod de preparare

  1. Laptele se incalzeste putin, se pune intr-un bol mai mare si amestecam cu drojdia pana se dizolva.
  2. Se adauga zaharul, praful de sare, uleiul, zaharul vanilat  si amestecam, pana la dizolvarea zaharului.
  3. Adaugam ouale, amestecam apoi adaugam trepatat fainapana obtinem un aluat vartos.  Se farmanta bine, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut , intr-un loc mai cald ,  pana isi dubleaza volumul.
  4. Blatul de lucru se pudreaza faina, aluatul  se intinde cu merdeneaua intr-o foaie dreptunghiulara , si se portioneaza in 16 buc.
  5. Pe fiecare bucata se pune cate o lingurita de gem , se ruleaza dinspre marginespre varf. Se poate folosi orice fel de gem, gemul de pune  este mai bun 🙂
  6.  Cornurile cu gem se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,   lasam un mic spatiu intre ele deoarece vor mai creste la cuptor. Se ung cu galbenus de ou si se lasa cca 15 min sa mai creasca.
  7. Se introduce tava in cuptorul  incalzit si se lasa la copt cca 20 min  pana devin aurii.
  8. Se pudreaza cu zahar farin vanilat si se servesc calde sau reci cu lapte sau ceai.

Pofta Buna!



 

Cornuri cu gem, 3.8 out of 5 based on 25 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.8 (25 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Cornuri cu fructe confiateCornuri cu fructe confiate Ingrediente Cornuri cu fructe confiate 700 gr faina, 2 oua, 25 gr drojdie proaspata, 120 gr zahar, 30 ml […]
  • Omleta pufoasa cu ciuperciOmleta pufoasa cu ciuperci Ingrediente Omleta pufoasa cu ciuperci 2 oua, 2 linguri ulei, 3 ciuperci champignon, 1 lingurita smantana, […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu mierePrajitura cu miere Ingrediente Aluat pentru foi: 4 oua, 150 gr zahar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet, 50 ml […]
  • SavarineSavarine Ingrediente 14 buc - Savarine Pentru maia: 50 gr faina, 15 gr drojdie, 20 ml lapte, 5 gr zahar. Pentru […]
  • Fursecuri NuciFursecuri Nuci Ingrediente Aluat: 2 oua, 150 ml ulei, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, vanilie, faina cat cuprinde […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress