Acasa / Retete culinare / Cornuri cu fructe confiate

Cornuri cu fructe confiate

Ingrediente Cornuri cu fructe confiate

700 gr faina, 2 oua, 25 gr drojdie proaspata, 120 gr zahar, 30 ml ulei,  1 praf de sare, 200 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, sirop pentru decor.

Umplutura : fructe confiate (ex: afine, stafide, caise, portocale, etc) dupa preferinta, 1 lingura esenta de rom.

Cantitatea de fructe – cca 16 linguri.

Decor: zahar farin vanilat

Mod de preparare Cornuri cu fructe confiate

  1. Fructe confiate  se pun cu esenta de rom intr-un bol ,  de seara pana dimineata (bolul acoperit cu folie alimentara). Caisele, coaja de portocala se maruntesc, astfel incat sa formam un mix de culori.
  2. Laptele se incalzeste putin, se pune intr-un bol mai mare si amestecam cu drojdia pana se dizolva.
  3. Se adauga zaharul, praful de sare, uleiul, zaharul vanilat  si amestecam, pana la dizolvarea zaharului.
  4. Adaugam ouale, amestecam apoi adaugam treptat faina pana obtinem un aluat vartos.  Se farmanta bine, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut , intr-un loc mai cald ,  pana isi dubleaza volumul.
  5. Blatul de lucru se pudreaza faina, aluatul  se intinde cu merdeneaua intr-o foaie dreptunghiulara , si se portioneaza in 16 buc.
  6. Pe fiecare bucata se pune cate o lingurita de fructe confiate  , se ruleaza dinspre margine spre varf.
  7.  Cornurile formate  se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,   lasam un mic spatiu intre ele deoarece vor mai creste la cuptor. Se lasa cca 15 min sa mai creasca.
  8. Se introduce tava in cuptorul  incalzit si se lasa la copt cca 20 min  pana devin aurii. Se ung cu sirop apoi se mai introduc cateva momente in cuptor.
  9. La servire se pudreaza cu zahar farin vanilat.

 

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Clatite cu branza dulce si afine la cuptorClatite cu branza dulce si afine la cuptor Ingrediente Clatite cu branza dulce si afine la cuptor Pt 6 foi : 2 oua , 500 ml lapte, 1 praf de sare, 50 […]
  • Prajitura cu mere si dulceataPrajitura cu mere si dulceata Ingrediente Prajitura cu mere si dulceata Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Tort diplomat cu ciocolataTort diplomat cu ciocolata Ingrediente Tort diplomat cu ciocolata Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita de 2 l […]
  • Cornuri cu gemCornuri cu gem Ingrediente 16 buc- Cornuri cu gem 700 gr faina, 3 oua, 25 gr drojdie proaspata, 120 gr zahar, 30 ml ulei,  […]
  • Tort rapid cu mereTort rapid cu mere Ingrediente Blat: 5 oua, 100 gr zahar, o lingurita praf de copt stins in otet, 120 gr faina, 1 praf de […]
  • Prajitura NufarPrajitura Nufar Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress