Acasa / Retete culinare / Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

Ingrediente Cornulete cu gem si nuca

Aluat: 500 gr osanza (unt gras ), 600 gr faina , 2 oua, 30 ml zeama de lamaie, 150 ml apa , 1 lingurita cu sare.

Umplutura: 300 gr gem si 100 gr nuca macinata, 1 lingurita esenta de  rom.

Decor: zahar pudra vanilat

Preparare

  1. Intr-un bol se adauga gemul, nuca macinata si romul. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
  2. Osanza se tine in congelator inainte de a o prelucra cu cca 1 ora,apoi se rade.
  3. Intr-un bol se pune apa, zeama de lamaie, ouale, sarea si 50 gr osanza, se amesteca putin, apoi se adauga 400 gr faina si se framanta cca 10 min.
  4. Aluatul se aseaza pe un blat presarat cu faina si se lasa sa se odihneasca cca 10 min.
  5. Restul de osanza si faina se amesteca , aluatul format se aduna in forma de dreptunghi.
  6. Aluatul se intinde , se impatureste cu osanza in trei repriza, exact ca la foietaj (aluat frantuzesc).
  7. Se lasa la frigider pentru 20 min apoi se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se pune cate o lingurita de umplutura.
  8. Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc pana devin aurii la baza.
  10. Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Se servesc ca desert alaturi de cafea sau ceai .

Pofta Buna!

 

Cornulete cu gem si nuca, 4.3 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu biscuiti si ciocolataPrajitura cu biscuiti si ciocolata Ingrediente Prajitura cu biscuiti si ciocolata Blat: 300 gr biscuiti simpli. Crema:  2oua, 80 gr  […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Prajitura cu ciresePrajitura cu cirese Ingrediente Prajitura cu cirese 4 oua, 150 gr zahar, 100 ml ulei, 1/2 plic praf de copt , 180 gr faina, 1 […]
  • Negresa cu friscaNegresa cu frisca Ingrediente Negresa cu frisca 200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress