Acasa / Retete culinare / Conopida murata

Conopida murata

Ingrediente Conopida murata

4  buc conopida , 1 varza mica rosie,   1 legatura   frunze de telina,  marar uscat, 4 buc hrean taiate rondele sau fasii, piper boabe, sare grunjoasa neiodata ,  apa.

Preparare Conopida murata

  1. Conopida trebuie sa fie proaspeta si sanatoasa.  Se rupe in buchetele si se tine cca 1 ora in apa cu sare.
  2. Pe fundul borcanului sau butoiului se aseaza mararul uscat si jumatate din cantitatea de hrean.
  3. Se aseaza conopida  si varza taiata fasii , deasupra se presara piperul boabe  si acoperim cu funze de telina.
  4. Se pregateste saramura: la 1 l apa adaugam 30 gr sare grunjoasa neiodata.
  5. In functie de vas se calculeaza necesarul de apa si sare. Apa se incalzeste pana se dizolva sarea , apoi saramura se lasa sa se racesca si se strecoara.
  6. Saramura se adauga rece peste conopida  , se aseaza un capac  sau o greutate care sa mentina conopida in lichid.
  7. Fermentarea are loc in doua etape. In prima perioada , in conditii normale, incepe la 3-4 zile dupa adaugarea saramurii si dureaza aproximativ 5 zile. Temperatura optima in acesta perioada este de 18-23 gr C.
  8. A doua etapa dureaza 8-10 zile. In acesta perioada vasul cu muraturi  trebuie pastrat  la temperaturi mai joase 10-12 gr C.
  9. In timpul fermentatiei muraturile trebuie vanturate periodic pentru  a asigura conditii egale de fermentatie in tot cuprinsul borcanului sau a vasului.
  10. Trebuie asigurata evacuarea aerului din borcane pentru a impiedica  formarea unui mucegai alb la suprafata lichidului.
  11. Muraturile se pastreaza la loc uscat si rece (8-10 gr C).

Conopida murata se serveste alaturi de  mancaruri cu carne si fripturi. Este delicioasa 🙂

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Conopida roz cu sfecla rosie la borcanConopida roz cu sfecla rosie la borcan Buchetele delicioase si colorate ! Perfecte langa friptura ! Ingrediente - 10 borcane - 800 gr/Timp de […]
  • Conopida in otetConopida in otet Ingrediente Conopida in otet - 6 borcane /800 ml 2 kg conopida ,  boabe de piper, foi dafin, morcov pentru […]
  • Muraturi asortate Muraturi asortate Ingrediente Muraturi asortate morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti. Pentru fiecare […]
  • Muraturi pentru iarnaMuraturi pentru iarna Ingrediente Conopida, morcovi, varza rosie, varza alba, castraveti, mere rosii,telina frunze, […]
  • Castraveti in otetCastraveti in otet Castraveti in otet, o reteta simpla si testata de multi ani. Ingrediente / Timp - 1 ora si 30 minute. 3 kg […]
  • Mancare de conopida cu rosiiMancare de conopida cu rosii Conopida face parte din categoria "legume preferate ". Mancare de conopida cu rosii este delicioasa , […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress