Ciuperci umplute la cuptor, un preparat gustos si nelipsit din zilele de post. Reteta Ciuperci umplute la cuptor este simpla si rapida.
Spalam ciupercile , indepartam coditele si le ungem cu ulei.
Se pun pe gratarul cuptorului preincalzit la 180 C.
Dupa 5 minute le schimbam pozitia (le intoarcem ) si introducem din nou la cuptor pentru 5 minute.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins , adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca.
Adaugam coditele de la ciuperci (taiate cubulete ) si amestecam. Lasam pe foc , amestecand periodic , timp de 5 minute.
Adaugam ardeiul gogosar din otet, taiat cubulete, patrunjelul tocat marunt , drojdia inactiva, sare si piper dupa gust.
Drojdia are rol de a lega compozitia.
Se umplu ciupercile , se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor, 15 minute/ 180 C.