Acasa / Retete culinare / Ciuperci umplute cu spanac

Ciuperci umplute cu spanac

Pentru aperitive si garnituri, ciupercile umplute cu spanac sunt o alegere potrivita. Sunt usor de pregatit, au un gust bun, pe care il vor indragi si cei mici, care astfel vor fi tentati sa consume mai multe legume. Pentru aceste ciuperci aveti nevoie de spanac, cartof, ceapa, ulei si condimentele obisnuite, sare si piper.
Ciupercile umplute cu spanac se pregatesc la cuptor, unde se lasa 15-20 de minute. Cand sunt inca fierbinti, dupa ce le scoatem din cuptor, pot fi presarate cu putin cascaval ras.
Aceste ciuperci au si avantajul ca pot fi consumate atat calde, cat si reci, cu alte aperitive, sau cu o salata verde simpla, cu ulei de masline si lamaie.

Ingrediente Ciuperci umplute cu spanac

10  ciuperci potrivite, 1 ceapa, 30 ml ulei, 1 cartof fiert si pasat, 150 gr spanac fiert si scurs,   sare si piper dupa gust.




 

Mod de preparare Ciuperci umplute cu spanac

  1. Ciupercile se spala, se indeparteaza coditele si se ung cu ulei.
  2. Se introduc in cuptor pe gratar , cu partea interioara in jos  5 min, apoi se intorc si se mai lasa inca 5  min.  Putem alege si optiunea pentru tigaia grill.
  3. Separat intr-o tigaie punem uleiul la incins , se adauga ceapa taiata marunt si lasam cca 2 min sa se caleasca.
  4. Se adauga coditele de la ciuperci , taiate cubulete si amestecam.
  5. Amestecam din cand in cand timp de 5 min.
  6. Adaugam spanacul taiat marunt, cartoful pasat (are rol de legatura) , sare si piper dupa gust apoi amestecam.
  7. Se umplu ciupercile , se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor pentru 15 min.

Se servesc calde sau reci !

Pofta Buna!

ciuperci umplute
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciuperci umpluteCiuperci umplute Ingrediente Ciuperci umplute 10  ciuperci potrivite, 1 ceapa, 30 ml ulei, 1 ardei gogosar in  otet , 1  […]
  • Pate de ciuperciPate de ciuperci Pate de casa din ciuperci , o gustare rapida intr-o zi de post ! Ingrediente 4 portii/ Timp - 1 ora. 500 […]
  • Ciuperci umplute cu branzaCiuperci umplute cu branza Ingrediente Ciuperci umplute cu branza 10  ciuperci potrivite, 1 ceapa, 20 ml ulei, marar proaspat,100 gr […]
  • Legume asortate la cuptorLegume asortate la cuptor Legumele asortate la cuptor reprezinta o modalitate inteligenta de a consuma mai multe legume. De asemenea, […]
  • Pulpe de pui cu rosii si ciuperciPulpe de pui cu rosii si ciuperci Ingrediente Pulpe de pui cu rosii si ciuperci 6 pulpe, 300 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 6 rosii, sare si […]
  • Sarmale de postSarmale de post Ingrediente 3 verze murate, 200 gr orez, 50 gr pasta de tomate, 400 gr ciuperci, 4 cepe, 100 ml ulei, 3 […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress