Acasa / Retete culinare / Ciulama de gasca cu ciuperci

Ciulama de gasca cu ciuperci

Ingrediente Ciulama de gasca cu ciuperci

2 pulpe de gasca, 20 g faina, 50 gr unt, 50 ml ulei, 500 ml supa (obtinuta  de la fierberea pulpelor si legume), 1 ceapa, 1 morcov, 50 ml smantana, 4 ciuperci , sare si piper dupa gust, 1/2 legatura patrunjel proaspat.

Mod de preparare Ciulama de gasca cu ciuperci

  1. Pulpele se fierb cca 1 ora la foc mic , apoi adaugam ceapa , morcovul (legumele se fierb intregi )  si o lingurita rasa de sare.
  2. Cand carnea este fiarta, se strecoara supa intr-un bol.
  3. Intr-o cratita se topeste untul , se adauga faina si se amesteca cca 1 min  (fara sa se rumeneasca), se stinge  apoi cu supa fierbinte, adaugata trepatat si se amesteca pana obtinem o consistenta uniforma. Dupa cateva clocote cratita se ia de pe foc ,  se adauga smantana, sare si piper dupa gust.
  4. Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si prajim  ciupercile taiate felii, cateva minute, pana devin aurii.
  5. Pulpele de gasca se adauga in sos  , se adauga ciupercile si decoram cu morcov fiert, dupa imaginatie.
  6. Ciulamaua de gasca cu ciuperci se serveste  fierbinte  cu patrunjel si  mamaliguta calda.

Dupa preferinta se poate servi cu zeama de lamaie.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Gasca cu varzaGasca cu varza Ingrediente Gasca cu varza 2 pulpe de gasca, 1 varza potrivita, 2 linguri  untura, 1 ceapa mare, 1 lingura […]
  • Friptura de gasca cu legumeFriptura de gasca cu legume Ingrediente Friptura de gasca cu legume 2 pulpe si 1 piept de gasca, 2 buc praz, 1 morcov, 4 cartofi mari, […]
  • Pulpe de gasca cu ciuperciPulpe de gasca cu ciuperci Satioasa si gustoasa, cu un gust aparte, carne de gasca este o alternativa la carnea de pui sau curcan, care […]
  • Gasca cu maslineGasca cu masline Ingrediente Gasca cu masline 1 piept de gasca, 200 gr masline, 1 lamaie mica ,  100 ml ulei, 100 ml vin, 2 […]
  • Piept de gasca cu rosiiPiept de gasca cu rosii Ingrediente 1 piept de gasca, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, pasta de rosii, sare, verdeata, piper […]
  • Piept de gasca cu sos de caisePiept de gasca cu sos de caise Ingrediente 2 buc piept de gasca, 30 ml ulei, sare, 150 gr caise uscate, 20 gr amidon, Preparare Pieptul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress