Ingrediente Ciorba taraneasca de porc
1 kg carne de porc (cu os), 2 morcovi, 1 telina mica, 2 ardei gogosar (verde si rosu), 1 ceapa, 2 cartofi, 50 gr mazare verde , 150 gr pasta de tomate, 1 legatura de leustean, sare si piper dupa gust.
Pentru servire: smantana, lamaie sau otet.
Mod de preparare Ciorba taraneasca de porc
- Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete.
- Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
- Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii , mazarea si lasam sa fiarba, acoperita la foc mic.
- Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele si o taiem cuburi. Se introduce din nou in ciorba.
- Cu 10 min inainte de a lua ciorba de pe foc se adauga pasta de tomate, mazarea si cartofii taiati cubulete.
- Cand este gata se adauga leustean tocat marunt. Se adauga sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!