Acasa / Retete culinare / Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ingrediente

Perisoare: 600g carne tocata (amesteca vita si porc) , 1 ceapa, 2 oua , 20 gr faina , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper.
Ciorba:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu , 5  rosii mici, 800 gr  oase de porc fara carne, 1 legatura de patrunjel.
Pentru servit: smantana si zeama de lamaie.

Mod de preparare

  1. Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza iar  oasele se scot  din ciorba.
  3. In acest timp formam perisoarele : ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
  4. Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare,  ca dimensiune “cat o nuca”.
  5. Perisoarele se pun in ciorba  fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10 -12 min la foc potrivit.
  6. Perisoare cand sunt fierte vor pluti 🙂 se adauga sare si piper dupa gust.

Se serveste cu patrunjel tocat si smantana.

 

Pofta Buna!

Ciorba de perisoare, 3.8 out of 5 based on 6 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.8 (6 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba de perisoare cu smantanaCiorba de perisoare cu smantana Ingrediente Ciorba de perisoare cu smantana- 4 portii 4 costite de porc, 1 morcov mare, 30 ml ulei, 2 cepe, […]
  • Ciorba de legume cu carneCiorba de legume cu carne Ingrediente Ciorba de legume cu carne 1 kg carne de porc cu os , 4 cartofi, 1 telina mica, 1 pastranac, 1/2 […]
  • Bors de pesteBors de peste Ingrediente 700 gr crap (4 cotlete) , 1 ceapa, 2 ardei grasi rosii, 1 telina mica, 1 morcov, 50 ml ulei, 1 […]
  • Ciorba de porc a la grecCiorba de porc a la grec Ingrediente 1 kg carne de porc cu os, 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 3 rosii, 1 radacina de […]
  • Ciorba cu perisoare de puiCiorba cu perisoare de pui Ingrediente Ciorba cu  perisoare de pui Perisoare: 600 gr  carne tocata de pui (piept de pui) , 1 ceapa, 2 […]
  • Supa-crema de legumeSupa-crema de legume O modalitate apetisanta de a introduce mai multe legume in alimentatie este supa crema de legume. Se prepara […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress