Ingrediente Ciorba de fasole verde cu carne de porc / 4 portii.
500 gr fasole verde, 400 gr costita de porc, 1 morcov, 1 ceapa, 100 gr tocanita de rosii sau 5 rosii potrivite taiate cubulete, 1 ardei gras, 50 ml ulei, 1 lagatura de marar , sare.
Mod de preparare Ciorba de fasole verde cu carne de porc
- Fasolea se spala , se curata si se taie in bucatele de 3-4 cm.
- Costita se spala si se portioneaza in bucati potrivite.
- Intr-o oala punem costita , sare si 2 l apa, .
- Fierbem totul la foc mic 20 minute.
- Adaugam fasolea si continuam fierberea inca 10 minute.
- Ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt.
- Adaugam in ciorba legumele impreuna cu tocanita de rosii. Lasam sa fierba la foc mic.
- Cand legumele sunt fierte adaugam sare dupa gust si marar verde tocat marunt.
Ciorba se serveste calda, dupa preferinta cu smantana .
Pofta Buna!