Acasa / Retete culinare / Ciorba cu perisoare de pui

Ciorba cu perisoare de pui

Ingrediente Ciorba cu  perisoare de pui

Perisoare: 600 gr  carne tocata de pui (piept de pui) , 1 ceapa, 2 oua , 20 gr faina , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper, 1 legatura de leustean.
Ciorba:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu , 5  rosii mici, 1 legatura de patrunjel.
Pentru servit: smantana si zeama de lamaie.

 

Mod de preparare Ciorba cu  perisoare de pui

  1. Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga  cca 3-4 l apa fierbinte, se pune capacul si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza .
  3. In acest timp formam perisoarele : ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica, leusteanul se taie marunt.
  4. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
  5. Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare,  ca dimensiune “cat o nuca”.
  6. Perisoarele se pun in ciorba  fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 15 min la foc potrivit.
  7. Perisoare cand sunt fierte vor pluti ,  se adauga sare si piper dupa gust.

Ciorba de perisoare se  serveste cu patrunjel tocat si smantana.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba cu perisoare de curcanCiorba cu perisoare de curcan Romanii, prin definitie, sunt mari amatori de ciorbe, supe si alte zemuri calde. O ciorba nelipsita de pe […]
  • Ciorba taraneasca de gainaCiorba taraneasca de gaina Ciorba taraneasca de gaina este gustoasa si aromata, perfecta pentru o masa in familie, dar si dupa o zi […]
  • Ciorba de vitel cu legumeCiorba de vitel cu legume Romanii sunt mari consumatori de ciorba, in special de ciorba de vitel. Este calda, gustoasa si […]
  • Ciorba de puiCiorba de pui Ingrediente - Ciorba de pui 1 kg  carne de pui (aripioare+tacamuri ), 1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, […]
  • Ciorba de curcan cu legumeCiorba de curcan cu legume Ingrediente Ciorba de curcan cu legume 700 grame de carne de curcan  (aripi, spinari, piept), 2 morcovi, 1 […]
  • Ciorba de vitaCiorba de vita Ciorba de vita este gustoasa si usor de preparat, ideala pentru mesele linistite in familie. Pentru aceasta […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress