Chiftele de post cu linte si ciuperci

Chiftele de post cu linte si ciuperci
Ingrediente:

250 gr ciuperci din conserva, 250 gr linte verde, 100 gr pesmet, sare , piper - dupa gust, 1/2 lingurita cimbru uscat, 3 catei de usturoi, 30 ml ulei.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

20

4.9/5 - (68 votes)

Gustarea ideala intr-o zi de post , perfecte pentru un sandvis delicios. Servite cu maioneza de post, ketchup sau mustar, chiftelele de post cu linte si ciuperci sunt extrem de gustoase.

Lintea verde se aseaza intr-o cratita , se toarna 2 litri apa calda  si se lasa la hidratat, circa 10-12 ore.

Chiftele de post cu linte si ciuperciDupa hidratare , lintea se pune intr-o sita sa se scurga bine.

Chiftele de post cu linte si ciuperciLintea verde impreuna cu ceapa taiata bucati , ciupercile ( scurse) si usturoiul se trec prin masina de tocat.

Compozitia obtinuta se amesteca cu sare, piper, cimbru si pesmet.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Chiftele de post cu linte si ciuperciTrecem mainile prin apa si apoi modelam compozitia in chiftele potrivite.
Chiftele de post cu linte si ciuperci se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ulei.

Chiftele de post cu linte si ciuperciSe coc timp de 18 minute,  in cuptorul  electric folosind functia Turbo Grill . La cuptorul clasic se coc  la o temperatura ridicata pana devin aurii spre roscat.

Se servesc calde sau reci , insotite de sos si salata.

Chiftele de post cu linte si ciuperci

Sa aveti pofta !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *