Gustarea ideala intr-o zi de post , perfecte pentru un sandvis delicios. Servite cu maioneza de post, ketchup sau mustar, chiftelele de post cu linte si ciuperci sunt extrem de gustoase.
Lintea verde se aseaza intr-o cratita , se toarna 2 litri apa calda si se lasa la hidratat, circa 10-12 ore.
Dupa hidratare , lintea se pune intr-o sita sa se scurga bine.
Lintea verde impreuna cu ceapa taiata bucati , ciupercile ( scurse) si usturoiul se trec prin masina de tocat.
Compozitia obtinuta se amesteca cu sare, piper, cimbru si pesmet.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Trecem mainile prin apa si apoi modelam compozitia in chiftele potrivite.
Chiftele de post cu linte si ciuperci se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ulei.
Se coc timp de 18 minute, in cuptorul electric folosind functia Turbo Grill . La cuptorul clasic se coc la o temperatura ridicata pana devin aurii spre roscat.
Se servesc calde sau reci , insotite de sos si salata.
Sa aveti pofta !