Daca doresti sa incerci o reteta delicioasa si usoara, chiftelele de dovlecei cu branza sunt o optiune perfecta. Acestea sunt pline de gust si textura, combinand aroma dulce si crocanta a dovleceilor cu cremozitatea branzei. Chiftele de dovlecei cu branza, ideale ca aperitiv sau ca garnitura pentru o masa sanatoasa si savuroasa.
Razuim dovlecelul, presaram sare si amestecam.
Lasam compozitia deoparte, pentru 10 minute , ca sa isi lase zeama.
Punem compozitia intr-o sita si presam.
Asezam dovlecelul scurs intr-un bol si adagam ingredientele: oul, branza telemea razuita, faina, praful de copt si pudra de usturoi.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam compozitia cu lingura.
Le prajim la foc mediu, cca 4 minute/fiecare parte.
Din tigaie le transferam pe un platou.
Chiftele de dovlecei cu branza gata de servire!
Le poti savura calde sau reci, alaturi de un sos de iaurt sau sos de rosii. Acestea sunt o optiune sanatoasa si delicioasa, perfecte pentru a te bucura de beneficiile dovleceilor. Pofta buna!